Locale Altele
Miercuri, 1 Mai 2024
Mie, 1 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Spectacol excepțional invitat de Teatrul de Nord: „Lost in the stars”
Teatrul de Nord Satu Mare  - Luni, 19 Noiembrie 2018

Primul spectacol din turneul Sandei Weigl cu „Lost in the stars” în România are loc la Satu Mare, miercuri 21 noiembrie 2018, la ora 20.00, în Sala Mare a Teatrului de Nord.

LOST IN THE STARS prezintă muzica celebrului compozitor Kurt Weill și cântece aparținând expresionismului german, într-o interpretare excepțională a senzaționalei cântărețe SANDA WEIGL, acompaniată de Mat Maneri, figură reprezentativă a jazz-ului newyorkez, la violă și Lucian Ban la pian. Cântece din ”Opera de trei parale”, ”Inălțarea și căderea orașului Mahagonny” și alte bijuterii semnate de Weill sunt original reinterpretate într-un spectacol care îmbină cabaretul, muzica clasică avangardistă din secolul al XX-lea și jazzul experimental din New York.

”Weigl cântă cu o voce și într-un stil care o evocă pe Edith Piaf cântând într-un bar de țigani”, Rick Anderson, ALL MUSIC

”Esența a unui cor ceresc... Istoria și viața sunt atât de reale, încât sunt aproape tangibile”

”Sanda Weigl îmbină muzica țiganilor, cabaretul și jazz-ul, reflectând propria poveste de viață în fiecare moment al spectacolului ei”, All about Jazz

Născută la București, Sanda Weigl a reușit să scape de persecuția politică a regimului comunist din România fugind, împreună cu familia ei, la Berlin, unde s-a întâlnit cu singura rudă supraviețuitoare, Helene Weigl, văduva lui Bertolt Brecht și director al ansamblului Berliner. Sanda a fost interesată de tradiția Brecht/Weill, întâlnindu-se cu Lotte Lenya și studiind cu Helene.

Sinceră cu privire la opțiunile sale politice și intransigentă cu privire la compromisurile legate de muzică, Sanda a obținut mai întâi faima în adolescență, ca membru a uneia dintre cele mai populare trupe rock din Germania de Est. După denunțarea publică a comunismului, a fost interzisă și, mai târziu, expulzată în Occident, unde a fost liberă să continue să-și croiască drumul. Odată cu mutarea la New York, la începutul anilor nouăzeci, Sanda a cântat interpretări ale muzicii țiganilor români, muzica lui Edith Piaf și Marlene Dietrich, precum și cântecele lui Brecht/Weill și ale erei Weimar, primind recunoașterea criticii în Statele Unite, Mexic, Polonia, Germania, Austria, Israel și în România.

BBC World Music:

A numi vocea lui Weigl ”puternică” ar fi o subevaluare. Are o gamă vocală impresionantă. Interpretările ei sunt dramatice, chiar teatrale, dar niciodată ”peste vârf”.

Mat Maneri, nominalizat la Premiile Grammy, și pianistul Lucian Ban, originar din Transilvania, au o relație muzicală începând cu ”Enesco Re-Imaginat”, un îndrăzneț Octet al unora dintre cei mai buni improvizatori din NYC, dedicat re-interpretării genialului compozitor dintr-o perspectivă de jazz. De atunci au interpretat în duet și au înregistrat ”Concertul Transilvan” pentru ECM Records și o sesiune care va fi lansată în curând cu saxofonistul britanic Evan Parker. Chimia dintre cei doi a fost lăudată atât de critici cât și de public oferindu-le astfel un program încărcat de turnee, în ambele părți ale Atlanticului.

https://www.sandaweigl.com/
http://www.lucianban.com
https://en.wikipedia.org/wiki/Mat_Maneri
 
Preţurile biletelor:

Sala Mare: zona A - 45 lei | zona B - 40 lei| zona C - 35 lei | zona D - 18 lei

Informații, rezervări, bilete:

Agenția teatrală, str. Horea nr. 6 | 0261712106 | agentie.teatruldenord@gmail.com
Bilete online: www.biletmaster.ro | www.teatruldenord.ro

 

Tags: spectacol  sanda wigl  teatru de nord  
1030 vizite
Distribuie pe